Најмалку 200 девојки од средните училишта ќе бидат опфатени со менторската програма на мрежата Стела и НМСМ
Тренчевска: Поимникот за родово базирано насилство со (зло)употреба на технологијата, ќе придонесе за подигање на свеста и полесно препознавање на насилството
Тренчевска од регионална конференција „Гласно и храбро ги поместуваме границите“: Иако сме различни, сепак сме исти во предизвиците со кои се соочуваме, учејќи едни од други треба заедно да ги поместуваме границите
Силни пораки за жените во униформа беа упатени на конференцијата „Предизвици со кои се соочуваат жените и девојчињата во регионот на патот кон ЕУ-Гласно и храбро ги поместуваме границите“

Кампања на Министерството за труд и социјална политика за подигање на свеста против
родовозаснованото насилство „Со тебе сме – заедно против насилството врз жените и девојчињата“

Министерството за труд и социјална политика подготви кампања за подигање на свеста за сите форми на родово засновано насилство, насловена „Со тебе сме – заедно против насилството врз жените и девојчињата“. Оваа кампања е дел од спроведувањето на Конвенцијата за спречување и борба против насилството врз жените и домашното насилство (Истанбулска конвенција). Видеата од кампањата се достапни на следните линкови:

Граѓански организации